Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:04:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Menta calmează durerile de cap


21 mai 2012

mentaFie că ajungi acasă, după o zi stresantă, cu migrenă, fie că te-ai pricopsit cu o durere de dinoei sau cu o răceală, poţi ameliora problemele cu ajutorul aromoterapiei. Gill Farrer-Halls susoeine în volumul Totul despre aromaterapie, de la Editura Nemira, că uleiurile esenoeiale pot fi de ajutor în tratarea durerilor, a sinuzitei şi chiar a loviturilor. Îţi oferim o listă de arome care îţi pot fi de folos în diferite probleme de sănătate.

Dureri de cap

Prepară o infuzie dintr-un litru de apă fierbinte şi trei picături de ulei esenţial de mentă. Fă inhalaţii cu abur două minute, apoi aplică pe frunte o compresă cu levănţică şi mentă.

Tuse

Inhalaţiile cu smirnă, bergamotă, santal, mir, tămâie, maghiran şi cimbrişor te ajută să expectorezi. Uleiurile pot fi puse şi în apa de baie.

Sinuzită

În astfel de cazuri pot fi făcute până la cinci inhalaţii cu abur, cu unul sau mai multe dintre următoarele uleiuri esenţiale: levănţică, arbore de ceai, smirnă, cimbrişor, eucalipt, mentă sau pin.

Durere de dinţi

Pentru a calma durerea înainte de a ajunge la dentist, pune o picătură de ulei esenţial de cuişoare pe o bucăţică de vată şi aplic-o pe măseaua sau pe dintele respectiv.

Laringită şi faringită

Inhalaţia cu abur e cel mai bun tratament pentru aceste afecţiuni ale gâtului şi se poate face de până la cinci ori pe zi, cu smirnă, cimbrişor, trandafir de Brazilia, santal sau levănţică.

Răceală

Vaporizează în încăpere ulei de levănţică noaptea şi de rozmarin ziua.

Indigestie

Dacă ai dureri, aplică pe zona respectivă o compresă caldă cu un amestec făcut din câte o picătură de maghiran, levănţică, muşeţel roman şi o linguriţă de ulei de măsline.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro