Sâmbătă, 10 iunie 2023 - 10:53:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Distribuţia cardurilor de sănătate ar putea începe în prima parte a anului viitor


20 octombrie 2013

Distribuţia cardurilor de sănătate ar putea începe în prima parte a anului viitor, pe măsură ce sunt tipărite de Imprimeria Naţională, în prezent fiind disponibile aproximativ două milioane de carduri dintr-un total estimat la 15 milioane, a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi.

‘Cel mai probabil, cardul de sănătate poate fi un proiect pus în practică în a doua jumătate a anului viitor. Cred că până la sfârşitul anului (acesta, n.red.) vor fi câteva milioane de carduri, tipărite. Avem deja tipărite aproape două milioane de carduri. Dacă Imprimeria Naţională continuă ritmul de cel puţin 50.000 de carduri pe zi, ar trebui ca în a doua jumătate a anului viitor lucrurile să se încheie. De asemenea, până în acel moment va trebui să facem în aşa fel încât distribuţia să fie posibilă’, a spus Cristian Buşoi.

Operaţiunile de distribuţie către populaţie s-ar putea realiza prin intermediul oficiilor poştale, în urma refuzului medicilor de familie de a efectua acest serviciu. În acest sens, preşedintele CNAS a afirmat că a făcut o propunere de modificare a legii, urmând ca autorităţile să solicite sprijinul medicilor de familie sau al primăriilor doar pentru acele carduri care nu ajung la asiguraţi din cauză că nu se cunoaşte adresa lor exactă.

Ulterior, va fi stabilită data de la care serviciile medicale vor fi decontate doar în baza citirii cardului de sănătate.

Există o perioadă de timp în care toţi furnizorii, că sunt medici de familie, farmacişti, spitale, laboratoare şi toţi ceilalţi, să-şi achiziţioneze cititoare. Din momentul în care avem toate cardurile tipărite şi distribuite, vom stabili un moment zero, din care nu mai decontăm servicii medicale, dacă nu va fi confirmată calitatea de asigurat prin intermediul cardului’, a completat Buşoi.

În opinia preşedintelui CNAS, introducerea şi folosirea cardului de sănătate va conduce la o reducere aproape de zero a fraudelor din sistemul de sănătate, deoarece toate serviciile medicale prestate unui pacient vor trebui evidenţiate prin cititoarele de carduri


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 10 iunie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro