Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:25:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ai răcit? Iată cele mai bune remedii naturiste


4 martie 2012

raceala-homeTusea, senzaţia neplăcută din gât şi nasul înfundat pot fi tratate cu remedii făcute în casă. Zincul şi vitamina C şi-au dovedit efectul de nenumărate ori, însă multe dintre leacurile băbeşti folosite de bunici chiar au efect.

Băuturile fierbinţi

O cană de ceai poate face minuni în privinţa răcelii. Ceaiul cald acţionează asupra nasului înfundat, gâtului, tusei şi chiar asupra frisoanelor. Acest fapt a fost dovedit într-un studiu din 2008 al specialiştilor de la Universitatea Cardiff.

Lichidele

Fluidele nu îţi vor elimina virusul din organism, dar ajută la congestie şi previne deshidratarea, potrivit Clinicii Mayo.

Mierea

Cercetările au relevat proprietăţile mierii de a combate bacteriile şi virusurile care dau răceală şi gripă. Mierea reduce tusea şi te ajută atât pe tine, cât şi pe copiii tăi să aveţi un somn liniştit.

Apa sărată

Pentru a reduce senzaţia neplăcută din gât, încearcă gargara cu apă sărată de trei ori pe zi. De asemenea, reduce cu 40% riscurile de a obţine o infecţie bacteriană.

Mâncarea picantă

Preparatele care conţin ardei iute sau hrean pot fi benefice sinusurilor, potrivit cercetătorilor de la Centrul Medical al Universităţii din Maryland. De asemenea, hreanul ajută la calmarea gâtului inflamat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro