Vineri, 29 martie 2024 - 4:30:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Diabetul loveşte la vârste tot mai tinere


13 iunie 2012

diabetÎn România, în fiecare an sunt diagnosticate cu diabet peste 50.000 de persoane, iar 5% dintre români au diabet zaharat confirmat. Un procent de 90% dintre persoanele diagnosticate cu diabet zaharat de tip doi sunt obeze. Mai mult şi mai rău: există în România în jur de 2.800 de copii sub 18 ani care au fost diagnosticaţi cu diabet, cel mai important factor fiind stilul de viaţă nesănătos şi sedendarismul. Cum ieşim din acest cerc vicios?

Prof. univ. dr. Constantin Ionescu Târgovişte, preşedintele Asociaţiei Medicale Române, incriminează comportamentul alimentar dezorganizat, factor sever de risc al bolilor metabolice: "Instituţiile medicale internaţionale au atras atenţia asupra faptului că studiile efectuate pe toate cele 5 continente au remarcat creşterea fără precedent a incidenţei şi prevalenţei obezităţii, asistând astăzi la o adevărată pandemie. Îngrijorător este faptul că incidenţa obezităţii a crescut foarte mult, iar prevalenţa a coborât la vârste din ce în ce mai mici astfel încât patologia asociată cu excesul ponderal va afecta în viitor un număr din ce în ce mai mare de persoane care vor atinge vârsta adultă. În plus, prevalenţa diabetului zaharat de tip 2 prezintă un paralelism izbitor cu prevalenţa obezităţii".

Problema diabetului şi a obezităţii va fi dezbătută, la aceeaşi masă, de personalităţi de marcă din sistemul medical şi pacienţi cu diabet, cu prilejul Conferinţa Naţională a Pacienţilor 2012, în perioada 14-16 iunie, la Casa Universitarilor din Bucureşti. Conferinţa (organizată de Sănătatea Media Group, în parteneriat cu Alianţa pentru Sănătate din România şi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor) urmăreşte să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului generat de diabet şi obezitate, să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă diabeticii din România. Totodată, evenimentul îşi propune să informeze şi să educe pacienţii, dar şi să găsească soluţii viabile la problemele actuale cu care se confruntă aceştia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro