Marţi, 22 octombrie 2024 - 3:52:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Creştere alarmantă a virozelor respiratorii în Prahova


7 octombrie 2024

Toamna aceasta, judeţul Prahova se confruntă cu o creştere semnificativă a cazurilor de viroze respiratorii. În ultima săptămână, spitalele şi cabinetele medicale din judeţ au raportat peste 500 de noi îmbolnăviri, majoritatea afectând copiii, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Medicii avertizează că numărul de cazuri este mult mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut şi că multe dintre ele evoluează în forme severe, care necesită spitalizare. „Este o situaţie alarmantă, cu un număr în creştere de pacienţi care prezintă simptome grave. E necesară o abordare preventivă urgentă,” a declarat Dr. Ioan Popescu, specialist în boli infecţioase din Ploieşti.

Autorităţile locale au demarat o campanie de informare, încurajând populaţia să ia măsuri stricte de protecţie: evitarea locurilor aglomerate, purtarea măştilor de protecţie şi vaccinarea antigripală, în special pentru copiii, vârstnicii şi cei cu afecţiuni cronice.

Mesajul medicilor este clar: măsurile de prevenţie şi vaccinarea sunt esenţiale pentru a limita răspândirea virozelor şi a preveni complicaţiile severe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 octombrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro