Deşi consumul de peşte gras a fost considerat mult timp o modalitate de a menţine creierul cât mai mult activ, specialiştii americani vin cu o altă veste.
Ei susţin că peştele gras, uleiul de peşte şi nucile nu aduc atât de multe beneficii pentru sănătatea cerebrală precum s-a vehiculat intens în ultimii ani. Contrar cercetărilor de până acum, ultimul studiu a arătat că acizii graşi Omega-3, care se găsesc în cantităţi mari în somon şi nuci, nu întârzie declinul intelectual.
La cercetarea, publicată în Jurnalul Medical ,,Neurologia”, au participat 2.157 de femei, cu vârsta cuprinsă între 65 şi 80 de ani, care au urmat terapii hormonale.
După ce au fost suspuse anual, timp de şase ani, la mai multor tipuri de teste de memorie, specialiştii au analizat abilităţile lor ce ţin de gândire. În plus, au fost luate monstre de sânge pentru a vedea care era nivelul de acizi graşi Omega-3.
Din punct de vedere al rezultatelor obţinute la testele de memorie, cercetătorii nu au observat diferenţe între femeile care aveau o dietă bogată în peşte şi nuci şi cele care nu consumau astfel de alimente.