Joi, 28 martie 2024 - 11:04:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ouă foarte sănătoase, pe care nu le mâncăm


22 iunie 2012

Touaoată lumea are ouă de găină în frigider. Sunt sănătoase, gustoase, săţioase, au proteine şi sunt perfecte şi fierte, şi prăjite. Dar nu sunt singurele ouă pe care le putem mânca. Există şi altele foarte sănătoase, pe care nu le consumăm, fie pentru că sunt mai greu de procurat, fie pentru că nu ştim mare lucru despre ele.
Iată câteva alternative şi beneficiile lor, aşa cum le descrie rodale.com .

Ouă de raţă. Sunt foarte bogate în proteine, chiar mai bogate decât cele de găină. Conţin calciu şi potasiu, dar şi minerale rare pe care oul de găină nu le conţine. Au acelaşi gust ca şi cel de găină, dar conţin ceva mai multe grăsimi sănătoase şi mai puţin colesterol. Trebuie consumate fierte bine.

Ouă de prepeliţă. Sunt considerate ouă de lux, dar sunt accesibile şi ieftine. Sunt pline de antioxidanţi şi minerale valoroase şi au multe proteine. Sunt delicioase fierte.

Ouă de gască. Un ou de gasca face cât trei ouă de găină. Sunt foarte bune la gust, sunt bogate în grăsimi sănătoase şi merită introduse în alimentaţie pentru mineralele şi vitaminele pe care le conţin. Sunt o excelentă sursa de vitamina D şi de vitamine din grupul B. Trebuie bine fierte sau temeinic prăjite.

Ouă de struţ. Nu se găsesc, dar dacă ai ocazia merită să încerci. Ouăle de struţ se consuma încă de pe vremea fenicienilor. Un ou de struţ face cât 12 ouă de găină, iar dacă îl vrei fiert tare ai nevoie de circa o oră. Încearcă o omletă dintr-un ou, cu ierburi aromate şi mult piper. Merită!

Ouă de curca. La fel ca şi cele de struţ, sunt greu de cumpărat. Sunt prea valoroase ca să fie mâncate aşa, pentru că din fiecare ou de curca iese un... curcan, dar sunt deosebit de gustoase şi foarte sărace în grăsimi, dar bogate în proteine.

Ouă de bibilica. Ceva mai mici decât oul de găină, este posibil să le găseşti în zonele rurale. Gustoase şi foarte sănătoase, sărace în colesterol, ouăle de bibilica sunt o alternativă, mai ales că sunt sigur ouă eco.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro