Joi, 18 aprilie 2024 - 11:30:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Decizie de infarct a unui medic italian: a refuzat să opereze un român


27 august 2012


spital"Inimile italienilor sunt pentru italieni", a motivat el refuzul de a pune mâna pe bisturiu. Doctorul a fost susţinut de conducerea spitalului din Padova, astfel că pacientul - angajat cu acte în regulă în Italia - a fost operat în cele din urmă pe cord deschis într-un spital din alt oraş.
Spitalul din Padova, unde pacientului roman i s-a refuzat operaţia.

Ministerul Afacerilor Externe informează că a transmis instrucţiuni Ambasadei României la Roma şi Consulatului General de la Trieste să solicite autorităţilor italiene o investigaţie în cazul romanului căruia un medic din Padova i-a refuzat o operaţie de transplant de cord. MAE subliniază că pacientul roman lucra în Italia în condiţii legale, toate costurile medicale fiind acoperite de compania angajatoare, adăugând că îşi exprimă indignarea cu privirea la atitudinea medicilor de la spitalul din Padova, care au refuzat transplantul.

Consulatul General al României la Trieste a luat legătura cu spitalul din Udine pentru a se interesa în legătură cu starea de sănătate a pacientului roman. Potrivit MAE, romanul se afla în momentul de faţă la secţia de reanimare în urma operaţiei pe cord deschis, iar Consulatul de la Trieste va urmări evoluţia stării sale de sănătate. MAE precizează şi că, până vineri, pacientul nu solicitase asistenta consulară, situaţia fiind rezolvată cu promptitudine de către medicii italieni.

Să fie trimis în România!

Un medic chirurg cardiolog din Padova a refuzat să primească pacientul roman care necesită un transplant de inimă, declarând că acesta ar trebui să facă intervenţia în România şi afirmând că "inimile italienilor sunt pentru italieni". Potrivit Corriere della sera, medicul ar fi declarat că organele donate de italieni ar trebui să ajungă la italieni. Un medic de la Spitalul din Padova declara însă că numai în ultimul an 10% dintre pacienţii care au beneficiat de un transplant au fost străini.

Directorul medical al spitalului, doctorul Giampietro Rupolo, a afirmat şi el că "s-a dat curs cu deplină corectitudine tuturor protocoalelor medicale". Ziarul Îl Gazzettino citează totodată indicaţii pentru cazuri de acest tip din partea Nord Italia Transplant, potrivit căreia, "având în vedere penuria de organe în vederea efectuării de transplanturi, atunci când un bolnav nu se afla pe listele naţionale italiene poate fi transportat în ţara de provenienţă". Site-ul adăugă că s-a decis inclusiv contactarea Prefecturii, în vederea verificării posibilităţii transferului bolnavului respectiv într-unul dintre cele două centre de specialitate din România. Prefectura a exclus această posibilitate, având în vedere că bolnavul putea fi operat în Italia, plătind contribuţiile şi asigurările de sănătate în această ţară. Romanul, un marinar, a fost operat imediat la Udine.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro