Miercuri, 17 aprilie 2024 - 12:41:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Deodorantele cu săruri de aluminiu sunt nocive


9 ianuarie 2012

Un studiu realizat de cercetători elveţieni pune în evidenţă caracterul nociv al anumitor deodorante. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Geneva au reuşit să demonstreze efectele nefaste ale sărurilor de aluminiu prezente în deodorante asupra celulelor mamare, în cadrul unor experimente efectuate in vitro.

deodorant

Cercetările n-au dovedit totuşi că aceste săruri ar provoca cancere ale sânului. Studiul arată că sărurile de aluminiu au efecte nedorite asupra celulelor mamare, informează Universitatea din Geneva. Oamenii de ştiinţă au creat in vitro modele de celule mamare umane, într-un mediu care conţinea doze de săruri de aluminiu de 1.500 - 100.000 de ori mai mici decât cele prezente în deodorantele clasice. După câteva săptămâni, ei au constatat că aceste săruri au determinat un comportament anormal al celulelor, care corespundea primelor faze de transformare malignă.

Dezbaterea asupra nocivităţii sărurilor de aluminiu s-a declanşat de când s-a observat, în ultimii ani, o creştere a numărului de cazuri de cancer de sân, localizate spre partea exterioară a glandei mamare, aproape de axilă. Până în prezent au existat puţine date care puteau întări sau infirma ipoteza vinei deodorantelor cu săruri de aluminiu în apariţia cancerului, mai spune Universitatea din Geneva.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro