Vineri, 29 martie 2024 - 1:07:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A crescut numărul cazurilor de cancer de piele


3 aprilie 2012

cancer-pieleNumărul cazurilor de cancer de piele a înregistrat o creştere alarmantă în rândul persoanelor sub 40 de ani, în ultimele decenii în Statele Unite, arată un studiu apărut luni, o cauză a acestui fenomen fiind frecventarea saloanelor de bronzat, relatează AFP.

Cercetătorii au studiat statisticile referitoare la pacienţi cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, diagnosticaţi cu melanom între 1970 şi 2009. Ei au constatat că, în cursul acestei perioade, incidenţa cancerului a crescut de opt ori la tinere şi de patru ori la tineri.

În general, riscul de melanom este mai mare la bărbaţi decât la femei, dar situaţia se schimbă în cazul tinerilor adulţi şi adolescenţi, precizează autorii cercetării conduse de dr Jerry Brewer, dermatolog de la Mayo Clinic. Ei au analizat un grup de populaţie dintr-o regiune a statului Minessota (nord), observat de Mayo Clinic timp de câteva decenii. Studiul a apărut în ediţia din aprilie a revistei Mayo Clinic Porceedings.

„Ne aşteptam la o creştere accentuată, aşa cum puseseră în evidenţă studii realizate anterior, dar am descoperit incidenţe ale bolii mai mari decât în statisticile Institutului naţional american pentru cancer (NCI), îndeosebi la tinerii între 20 şi 30 de ani”, arată autorii studiului.

Ei consideră că explozia numărului de cancere de piele la tinerii adulţi se explică prin frecventarea crescută a saloanelor de bronzat, mai ales de către femei. „Un studiu recent arată că persoanele care se aşează frecvent sub lampa de bronzat prezintă un risc cu 74% mai mare decât celelalte să dezvolte un melanom şi ştim că tinerele recurg mai des la bronzarea artificială decât tinerii”, precizează dr Brewer. Deşi pe piaţă abundă informaţiile despre pericolele saloanelor de bronzat, femeile tinere continuă să meargă regulat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro