Joi, 25 aprilie 2024 - 8:34:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O neo-zeelandeză a murit din cauza excesului de coca-cola


22 aprilie 2012

dependentaO tânără neo-zeelandeză a murit în urma unei crize cardiace din cauza dependenţei de coca-cola. Natasha Harris (30 de ani) a murit în februarie 2010 la Invercargill (Noua Zeelandă). Decesul ei suspect a declanşat o polemică asupra consumului excesiv de băuturi gazoase, relatează 7sur7.be.

Potrivit apropiaţilor femeii, Natasha bea cam 8 litri de băuturi gazoase pe zi. S-a deschis o anchetă pentru a vedea dacă a existat vreo legătură între decesul tragic al tinerei şi consumul de coca-cola.

Doctorul Dan Mornin, însărcinat cu ancheta, şi-a făcut joi publice concluziile. Potrivit lui, Natasha a fost victima unei hipokaliemii - concentraţia sa plasmatică de potasiu era mult prea scăzută. El consideră că supraconsumul de coca-cola ar fi cauza acestei deficienţe. Dan Mornin afirmă că dozele toxice de cafeină prezente în băutura gazoasă ar fi vinovate de decesul prematur al femeii.

'Primul lucru pe care-l făcea când se scula era să bea un pahar de coca-cola, fiind încă în pat, şi ultimul, înainte să se culce, era tot să bea o coca-cola', spune soţul ei, care adaugă că Natasha era dependentă.

Firma americană Coca-Cola se apără însă. Karen Thompson, purtător de cuvânt al companiei în Oceania, a difuzat un comunicat în care afirmă că băutura incriminată nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea consumatorilor. 'Suntem de acord cu informaţiile furnizate de medicul legist, care spune că ingerarea excesivă a oricărui produs alimentar, inclusiv apa, într-o scurtă perioadă de timp, ca şi consumul insuficient de nutrienţi esenţiali, precum şi imposibilitatea aplicării unui tratament medical adecvat pot fi în mare măsură simptomatice', scrie ea, adăugând că băuturile gazoase sunt sănătoase


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro