Vineri, 29 martie 2024 - 4:50:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Copiii care iau paracetamol pot face astm


3 ianuarie 2012

Medicamentele care conţin de paracetamol favorizează apariţia astmului la copil şi agravarea bolii, mai ales la copiii cu vârste între 6 şi 7 ani. Studiul a avut în vedere cparacetamolopiii care au luat paracetamol cel puţin o dată pe an. Riscul de apariţie a astmului creşte odată cu mărirea dozei de paracetamol.

Astmul este o boală respiratorie care este în continuă creştere. Pe lângă mutaţiile genetice şi poluare, cercetătorii americani au demonstrat că şi paracetamolul este unul din factorii care favorizează apariţia astmului.

Studiul a fost făcut pe 520.000 de copii din 54 de ţări. Autorii studiului au stabilit că riscul de astm creşte cu aproximativ 60% în cazul copiilor cu vârste între 6 şi 7 ani care au luat paracetamol cel puţin o dată într-un an. Riscul se triplează în cazul copiilor care au luat o dată pe lună paracetamol.

În plus, paracetamolul este responsabil şi de problemele respiratorii pe care le au copiii suferinzi de astm cărora li s-a administrat medicamentul. Copiii participanţi la studiu au manifestat agravări ale simptomelor astmului după ce au luat paracetamol.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro