Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:07:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Postul combate cancerul


10 februarie 2012

postPersoanele care obişnuiesc să nu mănânce pentru perioade scurte de timp pot ajuta astfel la combaterea cancerului şi la creşterea eficienţei tratamentelor medicamentoase, conform unui studiu recent.

Rezultatele cercetării au arătat că postul încetineşte creşterea şi răspândirea tumorilor, fiind de folos în vindecarea unor tipuri de cancer.Recentul studiu, publicat în Jurnalul de Medicină Translaţională şi Ştiinţă, a arătat că celulele răspund diferit la stresul provocat de perioada postului, faţă de celulele normale.

,,De fapt, celulele canceroase încearcă să compenseze într-un fel toate aceste lucruri care lipsesc din sânge, după o perioadă în care persoana mănâncă mai puţin. Cel mai indicat este ca fiecare pacient care este diagnosticat cu cancer să întrebe medicul oncolog dacă postul în perioada şedinţelor de chimioterapie este indicat”, a afirmat Valter Longo, conducătorul studiului, de la Universitatea de Sud din California, SUA.

Pentru a vedea care sunt efectele postului asupra celulelor cancerose, cercetătorii au realizat cercetările asupra cobailor. Aproape în fiecare caz, postul combiant cu chimioterapia a făcut ca tratamentul să fie mai eficient.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro