Vineri, 29 martie 2024 - 11:59:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Si la Ploiesti, s-au intors căpuşele


16 aprilie 2013

Temperaturile ridicate din ultimul timp au creat condiţiile ideale pentru ca neplăcutele căpuşe să iasă la lumină. Numai în ultimele zile, zeci de bucureşteni au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Si ploiestenii au inceput sa mearga la Spitalul de Boli Infectioase plangandu-se ca au fost muscati de insect. Potrivit lui Catalin Visean, directorul unitatii medicale, in ultimile doua zile cinci ploiesteni s-au prezentat la camera de garda a Spitalului dupa ce au fost muscati de capuse.

 

Din nefericire pentru cei care vor să se relaxe pe iarba verde, edilii primăriilor nu pot începe dezinsecţia mai devreme de luna mai. Potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Capitalei, singurele luni în care primăriile pot face dezinsecţia sunt mai, iunie şi septembrie.

 

"Avem o hotărâre a Consiliului General, care ne permite nouă, primarilor de sector, ca numai în lunile mai, iunie şi septembrie să facem dezinsecţia. Acestea sunt singurele luni în care se pot face aceste tratamente anticăpuşe. În sectorul 4, în toate parcurile pe care le am în administrare, nu există căpuşe, pentru că s-au făcut la timp toate tratamentele. În luna mai suntem pregătiţi sa dăm drumul la dezinsecţie", a spus la România TV primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

"Pentru că a venit mai devreme căldura, este normal să pot aplica tratamentul anticăpuşe mai devreme, însă nu pot face acest lucru, pentru că dacă îl voi aplica, va fi imputat la primul control al Curţii de Conturi, pentru că am început o prestaţie în afara legii. Asociaţia primarilor de sector deja lucrează la câteva materiale, inclusiv la această situaţie, astfel că pe noua ordine de zi din această luna sau din luna mai, să aducem modificări hotărârii Consiliului General, care ne dă ca termen numai trei luni ca să aplicăm tratamentul anticăpuşe. Trebuie făcut un amendament la hotărâre", a completat edilul.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro