Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:20:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Porumbul scade riscul de infarct


13 august 2012

dieta-cu-porumb-fiertDespre preparatele naturiste din porumb se ştie că au o mulţime au calităţi terapeutice. Dar nici porumbul fiert, copt sau sub formă de popcorn nu este mai prejos, el pierzând doar o parte din substanţele importante după tratarea termică

Unii folaţi şi acidul folic din porumb scad acţiunea nefastă a homocisteinei care degradează pereţii vaselor de sânge. Cercetări recente au dovedit că în porumbul tratat termic apar izomeri ai acidului folic care au şi alte efecte benefice asupra vaselor de sânge.

Aceşti compuşi descoperiţi doar cu câţiva ani în urmă pot creşte elasticiatea vaselor de sânge.

Este vorba de o acţiune directă asupra celulelor care fabrică elastina, „secretul" elasticităţii ţesuturilor şi a pereţilor arterelor.

Ca urmare, vasele de sânge se pot dilata când inima pompează mai mult sânge, realizându-se o mai bună oxigenare şi hrănire a întregului organism, dar şi scăderea riscului de apariţie a aritmiilor şi a stopului cardiac.

Detoxifiant eficient

O cură de 25 de zile cu porumb fiert sau copt poate determina o creştere cu până la 7-8% a lungimii totale a reţelei de vase capilare. Efectul acestui lucru este eliminarea toxinelor din organism, reducerea vitezei de îmbătrânire, dar şi de îmbolnăvire a tuturor organelor.

După o cură de 15 zile cu porumb, se poate constata atenuarea stărilor de greaţă şi de oboseală, a durerilor de cap sau a insomniilor.

Mai mult, o cură de porumb fiert sau copt poate avea ca efect şi o uşoară creştere în ramificaţiile capilare din inimă şi creier, creşterea rezistenţei la efort fizic şi psihic, scăderea riscului de infarct cardiac sau cerebral.

Stimulent al metabolismului

Porumbul fiert sau copt conţine substanţe care acţionează atât asupra metabolismului ficatului, cât şi al altor ţesuturi şi organe.

Practic, compuşii ceto-aminici din porumbul fiert sau copt încurajează celulele din ficat să producă mai rapid acele proteine de care au nevoie diferite organe şi mai ales glandele. Ca urmare, un consum constant de porumb ne ajută să beneficiem rapid de proteinele şi hormonii necesari omului sănătos, chiar dacă consumăm foarte puţină carne sau postim.

Totodată, unii compuşi din porumbul copt sau din floricele acţionează asupra mecanismelor de hidroliză a grăsimilor în exces.

Mătasea te scapă de kilogramele în plus

Mătasea de porumb, partea care se foloseşte la infuzii şi tratamente naturiste, are o mulţime de compuşi valoroşi. Conţine potasiu, calciu, dioxid de siliciu, saponine, ulei volatil, alantoină, ceară, vitaminele C, E, K.

Toate aceste elemente fac ca mătasea de porumb să fie apreciată şi recomandată în curele de detoxifiere, în tratamentul bolilor de inimă şi de ficat.

Numărul mare de antioxidanţi recomandă ceaiul din mătase de porumb şi în tratamentul cancerului.

Obezitatea poate fi combătută într-un mod sănătos tot cu mătase de porumb. Însă un astfel de tratament necesită timp. Substanţele din mătase denumite mucilagii au rolul de a absorbi surplusul de apă din ţesuturi.

Ceaiul din mătase de porumb completează un regim alimentar echilibrat şi dietetic, având o contribuţie majoră la pierderea în greutate şi la reglarea organismului.

Sunt necesare două-trei căni de ceai pe zi, băute încet, câte o înghiţitură.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro