Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 3:13:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tot mai multe cazuri de gripă în România. Prahova în top!


9 februarie 2024

Raportul recent publicat de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) indică o situaţie îngrijorătoare în ceea ce priveşte răspândirea gripelor în România. În perioada 29 ianuarie - 4 februarie, aproape 8.400 de cazuri de gripă clinică şi 268 de cazuri confirmate de laborator au fost înregistrate în întreaga ţară.

Datele furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP arată că numărul total de cazuri de infecţii respiratorii, inclusiv gripa clinică, infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii, a crescut cu 36,5% faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent, atingând un total de 135.870 de cazuri.

Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în municipiul Bucureşti, urmat de judeţele Cluj, Braşov, Constanţa, Prahova şi Iaşi. În plus, au fost confirmate 45 de cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu două cazuri mai multe decât în săptămâna precedentă.

De la începutul sezonului de gripă, au fost înregistrate 1.509 cazuri confirmate de laborator, iar 65 de decese au fost atribuite infecţiei cu virus gripal. Specialiştii atrag atenţia că incidenţa infecţiilor respiratorii a depăşit nivelul mediu calculat pentru ultimele sezoane, iar activitatea gripală a continuat cu o intensitate înaltă şi o răspândire geografică extinsă a virusurilor gripale în întreaga ţară.

Până în prezent, peste un milion de persoane au fost vaccinate împotriva gripei în cadrul campaniei naţionale de vaccinare, iar autorităţile îndeamnă populaţia să se vaccineze pentru a preveni răspândirea bolii şi pentru a reduce impactul asupra sistemului de sănătate.

Aceste date evidenţiază necesitatea unei atenţii sporite din partea autorităţilor şi a populaţiei în ceea ce priveşte măsurile de prevenţie şi control al gripei în această perioadă critică.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro