Duminică, 25 iulie 2021 - 6:48:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Cum ne protejăm de înţepăturile de căpuşe


25 aprilie 2012

intepatura-de-capusa-urgenta-medicalaFiţi cu băgare de seamă la iarbă verde, mai ales că urmează un sfârşit de săptămâna călduros. Medicii continua să atragă atenţia că numărul celor înţepaţi de căpuşe este mai mare ca de obicei.
Şi asta se întâmplă deja în multe oraşe. Nu trebuie însă să transformăm situaţia într-o isterie naţională. Doar căpuşele infestate cu anumite virusuri pot transmite boli.


Sunt de două ori mai multe cazuri faţă de o perioadă normală, spun medicii spitalului Victor Babeş din Capitală. O situaţie similară este şi la Galaţi.
Pentru a evita o vizită nedorită la camera de gardă, medicii ne sfătuiesc că atunci când ieşim la iarbă verde să nu ne aşezăm pe o pătură colorată, sau, mai rău, direct pe iarbă, ci să alegem un cearceaf alb. În felul acesta, orice intrus poate fi depistat din timp.


Căpuşele pătrund în piele şi se hrănesc cu sânge. Atunci când le depistăm este bine să lăsăm medicul să le scoată. Şi asta pentru că dacă nu sunt îndepărtate corespunzător, există riscul ca în timpul manevrei capul insectei să rămână înfipt în piele, putând provoca infecţii puternice.
Nu toate înţepăturile sunt însă periculoase, doar căpuşele infestate cu virusuri pot transmite boli. Cu toate acestea, anul trecut 861 de romani au fost diagnosticaţi cu boala Lyme, aproape dublu faţă de 2010.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(364 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar ploiesteanu\' +1  

dar astia de la deratizare ce fac mai frate? ca nu degeaba iau bani de la primarie! chiar nu suntem in stare ca intr-un oras european sa scapam de capusi??? mi se pare ireal!!!

(25 aprilie 2012 12:33:29)

sageata
avatar bucuresteanu\' +1  

ploiestene, nu te vaita, hai la mine, la bucuresti, daca ai curaj. Dar sa nu treci prin Piata Victoriei, aia unde se duc ministrii si primul ministru la servici, ca risti sa mori de mancat de caini. Ce oras european ? Capitala este un oras medieval! Si tu te crezi intr-un oras european.

(25 aprilie 2012 20:22:58)


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 iulie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro