Joi, 25 aprilie 2024 - 9:00:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vara aduce "noua gripă"!


4 iulie 2012

ceaiuriDe la cele 40 de grade Celsius de afară te refugiezi înăuntru, la răcoarea binefăcătoare oferită de aparatul de aer condiţionat! Doar că... numai binefaceri nu-ti aduce aparatul minune, dacă este setat la temperaturi mult prea scăzute, comparativ cu cele de la care vii: organismul tău va avea un şoc, imunitatea scade şi te pricopseşti cu o răceală de toată frumuseţea, mai ceva ca un pui de gripă! Ce ai de făcut? Fă-ţi un ceai!

Te învăluie în aburi parfumaţi şi te încălzeşte pe afară şi pe dinăuntru: o ceaşcă de ceai este oricând binevenită, dar când e cald şi bântuie viruşii prin preajmă, e şi mai şi! Specialistul Libertăţii, dr. Cristina Bălănescu, medic cu competenţă în medicină complementară, îţi dă cele mai bune reţete pentru o vară sănătoasă.

Ca să îţi fortifici imunitatea

40 g de echinaceea (răddcini), 30 g de coada-calului, 30 g de Ginseng; 60 de g din amestecul de plante se toarnă îintr-un litru de apă, se lasă la macerat, la rece, 2-3 ore, apoi se fierbe la foc mic 2-3 minute şi se lasă la infuzat alte 15 minute. Se filtrează şi se bea o ceaşcă după fiecare masă.

Ca să nu te ia cu frisoane

30 g de echinaceea (rădăcină), 30 g flori de soc, 30 g flori de tei, 10 g mentă (frunze). Fă un decoct fierbând 15 minute o linguriţă din amestecul de plante într-o ceaşcă şi jumătate de apă sau patru linguriţe de plantă, într-un litru de apă. Bea patru ceşti pe zi, între mese.

Ca să nu te inece tusea

30 g flori de nalbă, 20 g flori de violete, 20 g flori de verbină, 20 g flori de podbal, 10 g mac. Toarnă o ceşcuţă din amestecul de plante în 250 ml de apă fierbinte şi lasă la infuzat 8 minute. Filtreaza şi bea de mai multe ori pe zi.

Ca să respiri in voie

4 g ienupăr (rrădăcini), 30 g flori de lămâiţă, 20 g flori de salcâm, 10 g germeni de pin. Varsă 60 g din amestecul de plante într-un litru de apă care va fierbe 3 minute, apoi lasă să se odihnească 30 de minute. Filtrează, îndulceşte cu miere şi bea mai multe ceşti pe zi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro