Luni, 18 ianuarie 2021 - 2:54:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Roşiile ţin sub control obezitatea şi diabetul


8 iulie 2012

Rosile-elixirul-tineretiiSuntem în sezonul roşiilor de grădină! Nutriţioniştii spun că aceste legume conţin un izvor de substanţe nutritive ( vitamine, minerale, enzime, antioxidanţi) care se asociază pentru a preveni şi a vindeca o varietate de boli grave.

Sosite din America pe bătrânul continent, delicioasele tomate, cu gustul dulce-acrişor, au cucerit lumea întreagă. Cu timpul, populaţiile care le consumau au descoperit valoarea lor terapeutică. Roşiile conţin din belşug licopen, unul dintre cei mai valoroşi antioxidanţi naturali (care le dă culoarea specifică) şi care previne cancerul de prostată, ovarian, de colon, osos, gastric şi de plămâni.

De asemenea, cei care consumă o porţie zdravănă de roşii, mai ales la masa de prânz, ţin sub control obezitatea şi diabetul. Este o metodă simplă de a accelera metabolismul grăsimilor şi amidonului, protejând astfel organismul de efectele colesterolului „rău" şi de creşterea în greutate. Mai mult, consumul roşiilor proaspete creşte şi rezistenţa oaselor şi a articulaţiilor.

În cadrul unui studiu efectuat de cercetători francezi pe un eşantion de 535 de persoane, s-a măsurat cantitatea de aer care iese din plămânii subiecţilor, într-un interval de o secundă şi nivelul de betacaroten din sânge. La participanţii cu cantitatea cea mai mare de betacaroten, ajuns în organism, s-a observat o încetinire a procesului de îmbătrânire a plămânilor cu 32%, comparativ cu cei care aveau un nivel mai scăzut al acestei substanţe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(88 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 ianuarie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro