Toate fructele şi legumele pe care le mâncăm ajută organismul să lupte împotriva bolilor, însă unele dintre acestea pot avea superputeri în combaterea cancerului. Cercetări recente arată că ţelina şi pătrunjelul au efecte surprinzătoare asupra cumplitei maladii.
Cu toate că mulţi le adoră, nu includ de prea multe ori în alimentaţie cele două zarzavaturi. Potrivit unui studiu publicat recent, cercetatorii de la Universitatea din Missouri au constatat că pătrunjelul şi ţelina conţin compuşi vitali care pot distruge celulele canceroase, în special cele care contribuie la dezvoltarea cancerului de sân, potrivit sfatulparintilor.ro.
Deşi studiul a fost efectuat iniţial pe şoricei, cercetatorii sunt convinşi că aceste două alimente consumate în cantităţi mai mari pot avea beneficii de sănătate şi pentru oameni. Unele persoane preferă să consume ţelina cu unt de migdale şi stafide. Altele îmbunătăţesc gustul pastelor adăugând pe deasupra pătrunjel. În orice combinaţie le preferi, nu uita de aceste două alimente cheie şi include-le de aici încolo în alimentaţia ta zilnică!