Vineri, 29 martie 2024 - 8:52:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cacaoa în alimentaţia copilului


5 mai 2012

cocoaCacaua oferă multă energie şi nutrienţi, cu condiţia să fie consumată la vârsta adecvată şi momentul oportun. Conţine multe elemente nutritive (vitamine, minerale) şi e foarte bogată în magneziu şi fier. În plus, are un puternic efect antioxidant, dar este şi un bun stimulator cerebral, inhibitor al tusei şi diareii.


Din pulberea de cacao se pregăteşte o băutură cu lapte, dulce, aromată şi uşor digerabila. Aceasta este consumată în general de copiii de grădiniţă, însă şi micuţii se pot bucura de gustul ei delicios...

De la 5-6 luni poţi să-i adaugi în sticlă de lapte o linguriţă cu cacao şi ceva cereale pentru a schimba gustul laptelui. Şi, pentru că-i adduce un plus de energie, serveşte-I această masă dimineaţă sau cel mai târziu la ora 10.

După 12-15 luni cacaoa caldă şi uşor îndulcită, de dimineaţă, poate deveni un obicei bun pentru a-l stimula pe cel mic să bea lăptic în continuare. O jumătate de linguriţă cu cacao şi câţiva fulgi de porumb amestecaţi în iaurtul zilnic ar putea fi o altă gustare sănătoasă şi cu gust foarte apreciat.


Între 2 şi 3 ani  crema de ciocolată este o alegere bună, din când în când, iar pentru  deserturi rafi nate, alege fructele în ciocolată – înmoaie o parte din fructe în ciocolată cu lapte topită (felii de mandarine, portocale, mere, banane, ananas, căpşune).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro