Marţi, 1 decembrie 2020 - 4:15:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

ALERTĂ/ Un parazit descoperit în macroul congelat, vândut în mai multe judeţe


6 martie 2013

ANSVSA a instituit o alertă alimentară în mai multe judeţe din vestul, centrul şi sudul ţării, unde autorităţile sanitar-veterinare fac controale pentru a retrage de la comercializare macrou congelat importat, după ce a fost descoperit un parazit în macroul congelat importat din Insulele Feroe de către o firmă din Bucureşti.

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Ioan Dumbravă, a declarat că o alertă alimentară a fost instituită de ANSVSA după ce a fost descoperit un parazit în macroul congelat importat din Insulele Feroe de către o firmă din Bucureşti, informează Mediafax.

"O parte din cantitatea de peste 60 de tone a ajuns la un depozit din Bihor şi de aici în mai multe judeţe, printre care Hunedoara, Timiş, Arad, Sălaj, Maramureş, Dolj, Cluj. În judeţul Hunedoara a ajuns o cantitate de 320 de kilograme de peşte, care s-a vândut deja în 12 magazine din Valea Jiului. Cantităţile fiind mici, s-au dat imediat şi probabil deja au fost consumate. Oamenii pot sta liniştiţi, parazitul Anisakis este unul evisceral, adică se localizează în intestine, care de regulă nu se consumă. Nu s-a descoperit parazitul şi în musculatură, prin urmare oamenii nu au fost infectaţi", a spus şeful DSVSA Hunedoara, Ioan Dumbravă.

El a adăugat că nu au fost înregistrate cazuri de persoane care să se simtă rău în urma consumului peştelui din acest lot.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(79 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Pro Romania- Forta ta in Parlament

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateClinica Roua

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 decembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro