Duminică, 7 iunie 2020 - 6:38:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Şi ţigările electronice sunt cancerigene!


28 august 2013

Un nou studiu a scos la iveală că ţigările electronice conţin substanţe cancerigene ceea ce le face la fel de dăunătoare ca ţigările obişnuite.

Rezultatul analizei făcute de Institutul Naţional al Consumului (INC) din Franţa arată că printre substanţele prezente în vaporii emişi de ţigările electronice de pe piaţă se numără formaldehidă, acetaldehidă, acroleină – toate toxice, precum şi urme de metale grele.

,,Am descoperit o cantitate semnificativă de molecule cancerigene în vaporii emişi de ţigările electronice. În cazul a trei din 10 tipuri de ţigări electronice nivelul formaldehidei era aproape la fel ca cel din ţigările normale”, a spus Thomas Laurenceau, redactorul şef al publicaţiei Institutului Naţional al Consumului.

Acroleina, o altă substanţă extrem de toxică, a fost găsită într-o cantitate semnificativă în ţigările electronice analizate, mult peste nivelul maxim admis în ţigările convenţionale.

Cei care promovează consumul ţigării electronice merg pe ideea că de vreme ce ţigareta electronică nu conţine tutun, nu conţine niciuna din cele 4.000 de substanţe toxice sau cancerigene eliberate de ţigareta convenţională, în consecinţă nu are riscuri pentru sănătate.

Totuşi, absenţa tutunului nu face cu nimic mai sigură ţigara electronică decât cea convenţională.

“Sunt periculoase ţigările electronice? În orice caz, nu sunt atât de inofensive (precum se credea). Dar acesta nu e un motiv ca să le interzici, ci mai curând ca să le controlezi mai bine”, e de părere Thomas Laurenceau, redactorul şef al publicaţiei Institutului Naţional al Consumului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(86 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 6 iunie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro