Marţi, 19 martie 2024 - 1:36:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bacteria care roade plămînii a ajuns în România


3 februarie 2012

bacterieAlertă în SUA, dar şi în Europa! O formă de pneumonie dată de bacteria USA300, extrem de contagioasă, pune în pericol vieţile a milioane de oameni, existînd riscul să fi ajuns şi în România

Aparent e o pneumonie obişnuită, însă medicii din SUA şi cei din Anglia au raportat, zilele acestea, faptul că e vorba despre o formă mult mai gravă a infecţiei cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice, care necrozează ţesutul pulmonar şi apar furuncule pe piele.

Netratată, boala duce la deces, din cauza septicemiei. Medicii din cele două state avertizează că noul virus e foarte contagios şi se transmite prin tuse, strănut, ba chiar şi prin simplul contact al pielii sănătoase cu cea a unui bolnav. "Virusul circulă în toată lumea. Asta însă nu înseamnă că ne paşte o epidemie. Se pot îmbolnăvi cîteva persoane şi atît, nimic mai mult. Toţi trăim cu stafilococus aureus pe piele, însă el «explodează » atunci cînd o persoană are o imunitate foarte scăzută", a declarat prof. dr. Adrian Streinu- Cercel.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro