Joi, 28 martie 2024 - 2:33:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Laptele de capră-medicamentul minune


25 aprilie 2012

lapte-capraLaptele de capră este considerat un veritabil medicament. Este important de ştiut că laptele de capră are un conţinut în lactoză mai redus cu 0.2-0.5 % faţă de laptele de vacă, fapt care îl face mai uşor de digerat, fiind uneori recomandat chiar şi persoanelor cu intoleranţă la lactoză.


Compoziţia laptelui de capră este asemănătoare cu cea a laptelui matern, de aceea este recomandat în timpul procesului de creştere. Mai mult, e potrivit pentru sistemul digestiv al copiilor pentru că se digera mult mai uşor.


Asta deoarece lipidele, prezente în lapte sub formă de globule, sunt de dimensiuni semnificativ mai mici în laptele de capră, asigurând o mai mare digestibilitate prin eficientizarea metabolismului lipidic.
Laptele de capră e bogat în vitamine şi minerale. Cantitatea de calciu şi fosfor e mai mare în laptele de capră decât în laptele provenit de la alte specii, iar vitamina A atinge valori net superioare faţă de laptele de vacă datorită particularităţii caprelor de a converti în totalitate beta carotenul în vitamina A.
Laptele de capră are în compoziţie o cantitate dublă de trigliceride care conţin acizi graşi, componente cu beneficii în diferite afecţiuni medicale cum ar fi: sindroamele de malabsorbţie, litiaza biliară, fibroză chistică.


Constituie şi o alternativă alimentară binevenită în curele de slăbire, datorită abilităţii unice a acestor acizi graşi de a se converti direct în energie în loc de a se depozita în ţesutul adipos.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro