Vineri, 17 mai 2024 - 5:58:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Avertizare pentru turişti în minivacanţa de Paşte. Cum să te protejezi împotriva întâlnirilor cu şerpii


2 mai 2024

În această minivacanţă de Paşte, când mulţi dintre turişti aleg să petreacă timp în mijlocul naturii, este important să se ţină cont de riscul întâlnirii cu şerpii, mai ales că semnele indică o creştere a prezenţei acestora.

Pentru a vă proteja, luaţi în considerare următoarele măsuri esenţiale. Se recomandă îmbrăcarea hainelor care acoperă picioarele şi luarea unui baston lung pentru a cerceta vegetaţia şi a îndepărta şerpii fără a-i provoca. Este important să se evite pasul pe pământ, aşezarea sau mutarea lespedelor de piatră înainte de a verifica locul.

În cazul în care se observă un şarpe la distanţă, se recomandă încercarea de a-l ocoli fără a-l provoca. În situaţia în care se află foarte aproape, se recomandă rămânerea nemişcat, deoarece şerpii se îndepărtează, în general, singuri.

Mai important încă, în România există specii de şerpi veninoşi, în special viperele, care pot fi întâlnite în munţi. Semnele muşcăturii de viperă includ durerea acută, umflarea zonei afectate, pierderea semiconştienţei şi alte simptome precum greaţă, vomă şi dificultăţi de respiraţie.

În cazul unei muşcături de viperă, se recomandă rămânerea calm şi anunţarea imediată a Serviciului Unic de Urgenţă 112. Victima trebuie izolată termic, menţinând muşcătura sub nivelul inimii, şi aplicarea unui pansament compresiv către inimă.

În timpul acestei minivacanţe, se recomandă atenţie şi responsabilitate. Cu precauţie şi cunoştinţe de prim ajutor, se poate evita şi gestiona situaţiile neplăcute şi se poate bucura în siguranţă de frumuseţea muntelui în această perioadă de sărbătoare.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro