Duminică, 28 februarie 2021 - 6:35:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Atenţie la riscurile antidepresivelor


13 februarie 2012

efecte_antidepresiveMedicamentele recomandate pentru tratarea depresiilor au efecte secundare deloc de neglijat, arată tot mai multe studii. De aceea, nu te grăbi să le iei înainte de a cântări riscurile şi avantajele acestor pastile.

Un studiu englez arată că antidepresivele pot afecta negativ calitatea spermei, scăzându-le şansele bărbaţilor de a avea copii. Este vorba despre medicamentele care au ca substanţă activă paroxetinum, pastile care mai pot da tulburări de personalitate şi chiar tentative de suicid în rândul tinerilor.

Conform unui studiu american, antidepresivele pot cauza atacuri cerebrale femeilor aflate la menopauză. În cadrul acestui studiu, au fost monitorizate timp de aproape şase ani 136.293 de femei cu vârste cuprinse între 50 şi 79 de ani. Concluzia a fost că la femeile care iau frecvent antidepresive, riscul de a suferi un atac cerebral creşte cu 45%.

Medicamentele antidepresive nu sunt eficiente în cazul celor care suferă de forme uşoare de depresii, potrivit unui studiu american. Mai precis, este vorba despre acele pastile care conţin paroxetinum şi imipramina ca substanţe active.

Antidepresivele pot avea ca efect secundar şi scpderea libidoului, în unele cazuri determinând chiar apariţia ejaculării precoce. De asemenea, pot scădea erecţia şi pot îngreuna obţinerea orgasmului la femei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(78 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 27 februarie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro