Vineri, 17 ianuarie 2020 - 3:57:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Grupa de sânge îţi spune la ce boli eşti predispus


17 aprilie 2012

sangeUnele grupe de sânge ne fac mai vulnerabili în faţa anumitor bacterii sau virusuri, iar altele ne cresc predispoziţia pentru cancer. Fiecare are însă avantaje şi dezavantaje. Nu există o grupă de sânge ideală.

Persoanele care au grupa de sânge A sunt mai predispuse la infecţii cu rotavirusuri. Acestea reprezintă pincipala cauză de diaree şi deshidratare severă la sugari şi la copii. Constatarea a fost făcută de cercetătorii Colegiului Medical „Baylor" din Houston, SUA. Ei au descoperit că celulele gastrointestinale sunt infectate mai uşor de anumite tulpini ale rotavirusurilor în cazul persoanelor care au grupa de sânge A.

Grupa sangvină A a fost asociată în trecut şi cu un risc mai mare de cancer gastric. Bolile cardiace sunt şi ele mai frecvente la persoanele cu grupa A, pentru că, potrivit unor specialişti, au o predispoziţie mai mare pentru formarea de cheaguri de sânge.

Totuşi, persoanele cu grupa A au şi câteva avantaje faţă de cele cu alte grupe de sânge. Ele sunt mai protejate de holeră şi de malarie. Grupa AB este cea care oferă cea mai înaltă protecţie de holeră. Femeile cu grupa A sunt printre cele mai fertile, susţine un studiu.

Bacteria Helicobacter pylori, care se află la originea a peste 90% din ulcerele peptice, are o afininate pentru grupa sangvină 0. Există un studiu care susţine că persoanele care deţin această grupă nu au practic niciun fel de imunitate în faţa holerei. În octombrie 2010, cercetătorii americani au publicat un studiu potrivit căruia femeile care au grupa de sânge ar fi mai puţin fertile decât celelealte. Ele au, potrivit studiului, ovule mai puţine şi de o calitate mai slabă.

Grupa 0 atrage ţânţarii, de unde şi un risc mai mare de malarie. De asemenea, predispune la vârsat de vânt şi la cancer esofagian. În schimb, această grup de sânge protejează de boli cardiovasculare şi de tuberculoză.

Persoanele cu grupa B erau mai vulnerabile în faţa ciumei. Este probabil motivul pentru care această grupă sangvină este foarte întâlnită în nord-estul Europei, unde s-au înregistrat puţine cazuri de ciumă în Evul Mediul.

Această grupă de sânge a fost asociată şi cu un risc mai mare de a dezvolta cancer pancreatic şi cancere ale cavităţii bucale, iar femeile care o deţin sunt mai expuse cancerului ovarian, potrivit cercetătoriloe de la Universitatea Harvard. Şi grupa AB predispune femeile la acest tip de cancer.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(263 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateGratiela Gavrilescu

Din aceeaşi categorie:


CABINET PARLAMENTAR DEPUTAT BOZIANU NICOLETA CATALINA

Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 ianuarie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro