Sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 12:14:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Sarea - ingredientul cel mai nociv din mâncare


12 martie 2013

Scleroza multiplă, alergiile, diabetul de tip I (insulinodependent), reumatismul şi psoriazisul au ceva în comun: toate sunt boli autoimune, adică apar atunci când sistemul imunitar se întoarce împotriva noastră, din cauze necunoscute cu precizie de oamenii de ştiinţă. Totuşi, una dintre cauzele transformării sistemului imunitar din aliat în duşman ar putea fi excesul de sare din alimentaţie, au arătat mai multe studii realizate simultan de cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital, de la Institutul Broad (din cadrul MIT) şi de la Harvard şi Yale.


„Am fost surprinşi cu toţii să vedem ce impact major are modificarea nivelului de sare din alimentaţie asupra sistemului imunitar“, a declarat profesorul David Hafler, de la Universitatea Yale.

Specialiştii ne recomandă să nu consumăm mai mult de 6 grame de sare pe zi, adică o jumătate de linguriţă. Asta nu înseamnă doar să nu mai adăugăm sare suplimentar în mâncare, ci şi să monitorizăm aportul de sare al tuturor alimentelor pe care le consumăm zi de zi, fiindcă majoritate conţin multă sare.

Cele mai sărate alimente sunt supele instant, conservele, mezelurile, brânzeturile, murăturile şi pâinea. Statisticile arată că majoritatea oamenilor consumă zilnic, fără să ştie, aproximativ 12 grame de sare, adică dublu faţă de cantitatea recomandată.

Specialiştii ne recomandă să consumăm cel mult 6 g de sare pe zi: adică o jumătate de linguriţă de sare în fiecare zi. Poate părea mult, dar această cantitate se regăseşte în alimentele naturale, netratate chimic şi fără adaos de condimente sărate. Astfel, nu este nevoie să adăugăm sare în mâncare pentru a ne primi necesarul de clorură de sodiu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro