Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:11:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zece alimente care taie pofta de mâncare


15 ianuarie 2012

Vrei să scapi de câteva kilograme, dar ai o poftă de mâncare de nestăvilit şi ai ronţăi mereu între mese? Dr. Lygia Alexandrescu îţi spune care sunt alimentele care dau senzaţia de saţietate şi taie pofta de mâncare.

diet

1. Ovăzul. Are un indice glicemic scăzut şi conţine fibre insolubile, care- şi măresc volumul odată ajunse în stomac, dând o senzaţie de saţietate ce se menţine câteva ore

2. Nucile. Conţin acizi graşi polinesaturaţi, care stimulează formarea celor doi hormoni inhibitori de apetit: grelina şi peptida YY. Aceştia joacă un rol major în transmiterea către creier a senzaţiei de saţietate.

3. Seminţele de in. Consumate crude, acestea inhibă apetitul. Acest lucru se datorează conţinutului de acizi graşi esenţiali Omega 3 şi fibrelor, care ţin în frâu nivelul glicemiei.

4. Somonul. Conţine cantităţi mari de proteine şi acizi graşi Omega 3, care duc la instalarea rapidă a senzaţiei de saţietate şi menţinerea ei o perioadă lungă de timp. Trebuie consumat crud.

5. Merele. Pe lângă fibre solubile şi insolubile, zaharuri naturale, vitamina C, beta-caroten (dacă se consumă şi coaja), potasiu şi bor, merele conţin o cantitate semnificativă de pectine, carbohidraţii care controlează centrul foamei.

6. Apa. Când organismul este deshidratat, de multe ori simţi că ţi-e foame, nu sete. Asta pentru că deshidratarea induce nevoia a mânca pentru reenergizarea rapidă a organismului. Dacă te hidratezi constant, ţii în frâu apetitul.

7. Ceaiul verde. Are un conţinut mare de leptină, un hormon care reglează aportul şi consumul energetic zilnic, apetitul şi metabolismul. Ceaiul verde transmite creierului senzaţia de saţietate, motiv pentru care e recomandat înaintea meselor principale.

8. Albuşul. Conţine aminoacizi care stimulează receptorii de opioizi din creier, inducând senzaţia de saţietate. Histidina şi acidul glutamic din albuş facilitează absorbţia de potasiu şi clor în centrii nervoşi ai percepţiei senzaţiilor plăcute, favorizând instalarea unei stări de bine, esenţială pentru combaterea alimentaţiei excesive.

9. Soia. S-a dovedit că izoflavonoidele din soia, în special genisteina, reglează apetitul, ducând la diminuarea cantităţii de alimente consumate la o masă.

10. Varza . Săracă în calorii şi bogată în fibre, vitaminele B şi C, magneziu, calciu, potasiu, proteine, acid folic, varza dă senzaţia de saţietate, mai ales dacă este consumată crudă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro