Marţi, 23 aprilie 2024 - 2:12:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Din 2013, testul HIV se va putea face acasă


17 mai 2012

test-hivTestul OraQuick HIV, care depistează infecţia la domiciliu, în 20 de minute, a primit votul de încredere în SUA. Testul a fost introdus deja în cabinetele medicale pentru testarea rapidă a pacienţilor încă din 2004, cu rezultate remarcabile.

Dispozitivul OraQuick HIV este prevăzut la un capăt cu un material absorbant care se introduce între buze şi dinţi şi se freacă gingiile. Apoi, dispozitivul se introduce într-o eprubetă ce conţine o substanţă activă care reacţionează la prezenţa virusului. După 20 de minute, dispozitivul indică prezenţa sau absenţa HIV: o liniuţă înseamnă că este negativ, iar două înseamnă că persoana în cauză ar putea fi infectată cu HIV, cu o acurateţe de peste 90%, scrie rtv.net.

Totuşi, el a născut şi controverse. Un studiu condus chiar de compania producătoare, Orasure, a arătat că, folosit de persoane fără pregătire medicală, testul are o eficienţă în depistarea cazurilor pozitive de infecţie cu HIV de doar 93%.

Testul a fost introdus deja în cabinetele medicale pentru testarea rapidă a pacienţilor încă din 2004, cu rezultate remarcabile. Acesta costă 17,5 dolari.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro