Marţi, 19 martie 2024 - 6:55:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Adrian Teodorescu, patronul Prahova Ploieşti, cu inima la control la Centrele ARES!


22 august 2019

Când vine vorba de sănătate, cu toţii suntem tentaţi să lăsăm pe mai târziu un consult amănunţit, fie din lipsă de timp, din comoditate sau uneori chiar de teamă.

Problemele de sănătate ale lui Eugen Neagoe, antrenorul lui Dinamo, care a suferit o criză cardiacă pe banca tehnică la meciul cu Universitatea Craiova au tras un semnal de alarmă şi au demonstrat că, de foarte ori, viaţa atârnă de o secundă.

Interesant este că din ce în ce mai mulţi sportivi de performanţă suferă de probleme cardiace, iar acest lucru nu este de joacă. I s-a întâmplat lui Eugen Neagoe, i se întâmplă lui George Ţucudean şi i s-a întâmplat şi gimnastului Marian Drăgulescu.

Din fericire, o clinică privată din Bucureşti a decis să ofere un pachet special de screening pentru sportivi. Pachetul conţine:

- Consultaţie
- Ecografie
- Test de efort
- Monitorizare Holter ECG

Sportivii, amatori sau de performanţă, vor beneficia de 50% reducere la acest pachet. 031 9300 este numărul de telefon dedicat programărilor!

Omul de fotbal Adrian Teodorescu, preşedintele Prahova Ploieşti, este unul dintre cei care a fost impresionat de problemele lui Eugen Neagoe.

"Eram la stadion şi am văzut live problema lui Neagoe. Am probleme cu inima de ani de zile şi am înlemnit. Efectiv până când a plecat ambulanţa spre spital nu am putut respira. Sănătatea unui om este mai importantă decât orice altceva", ne-a spus Teodorescu.

La câteva zile de la incidentul cu Eugen Neagoe, juralistul Viorel Grigoroiu realizează la Digi Sport un reportaj amplu  despre problemele cardiace ale antrenorului şi despre soluţiile la care pot apela sportivii pentru a avea grijă de sănătatea inimii.

"A fost foarte norocos. A făcut stop cardiac şi a supravieţuit. Asta datorită medicilor de pe ambulanţă care au urmat întocmai protocolul unui pacient în acea stare", a spus în cadrul interviului şi Dimitrios Lysitsas, medic cardiolog.

Medicii cardiologi i-au explicat detaliat jurnalistului de la Digi Sport despre modul în care antrenorul lui Dinamo îşi va recăpăta sănătatea.

"Intervenţia de astăzi (n.r. - ieri), mai întâi facem un studiu, nu intrăm până în inimă, în cavitatea inimii în ventricolul stâng. Căutăm circuitul electric care este stricat. După ce îl găsim, încercăm să îl ardem. Domnul Neagoe. Sportivii de performanţă sunt mult mai dispuşi să facă aceste boli", a completat Oren Iancovici, medic cardiolog.

Urmărind emisiunea lui Grigoriu, Adrian Teodorescu ia legătura cu medicul Oren Iancovici şi merge la un control la Centrele ARES. Ca un amănunt de can-can, pacientul consultat de doctorul Iancovici chiar înaintea lui Teo a fost chiar Eugen Neagoe.

"Pot spune că a fost o compatibilitate ...la prima vedere. Am probleme cu inima de peste zece ani. Am făcut o ablaţie acum şase ani, la Cluj, când această operaţie era o necunoscută în România. Din păcate, fibrilaţia a revenit şi deşi am un cardiolog extraordinar am dorit să cunosc şi o altă părere. Am fost impresionat de cei de la Centrele ARES. Profesionalism la superlativ! Am găsit o echipă de medici tineri, care ştiu să explice corect pacientului despre ce este vorba. Aici nu mi-a promis nimeni că inima mea va începe să bată ca la 25 de ani, dar mi s-a explicat corect şi simplu ce trebuie să fac pentru a fi bine, pentru a nu mai avea probleme cardiace atât de grave. E drept, că dl doctor Oren Iancovici nu cred că înţelege perfect consumul psihic şi fizic de la un meci de fotbal. Chiar şi în liga judeţeană unde joacă Prahova Ploieşti, stresul de la fotbal este acelaşi ca şi în Liga 1. Nervi, stres, tensiune mare. Dar cei de la ARES m-au făcut să înţeleg ce e de făcut. Iar pachetul de screening pentru sportivi este o oportunitate excelentă pentru orice sportiv de performanţă." , ne-a spus Teodorescu, care este convins că va colabora foarte mult timp cu Centrele ARES şi cu doctorul Iancovici.

Care sunt avantajele ablaţiei

Conform celor de la medicină intervenţională, după ablaţie, la majo­ritatea pacienţilor se dimi­nuează sau se întrerupe tratamentul antiaritmic. Ritmul inimii ,,se normali­zează”, adică tulbu­rările de ritm anterioare sunt eliminate, pacientul nu mai are simp­tomele anterioare şi scade inclusiv riscul de accident vascular cerebral ischemic.Riscurile ablaţiei sunt minime. La mai puţin de 5% din pacienţii supuşi acestor proceduri pot apărea com­plicaţii.

  • se realizează cu anestezie locală şi doar în unele cazuri e nevoie de anestezie generală;

  • disconfortul şi riscurile sunt minime;

  • durerea postoperatorie este minimă;

  • majoritatea pacienţilor pot merge acasă în ziua intervenţiei sau în ziua următoare;

  • în funcţie de tipul de aritmie, după ablaţie se produce fie vindecare totală (după procedură pacientul nu va mai lua medicamente pentru a controla aritmia), fie simplificarea tratamentului.

 


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro