Miercuri, 17 aprilie 2024 - 1:10:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A câştigat dreptul de a nu mai plăti contribuţia la asigurările de sănătate


29 martie 2013

400 de avocaţi din Timişoara au dat statul român în judecată, pentru că nu vor să plătească degeaba contribuţia la asigurările de sănătate. Unul dintre ei a câştigat deja procesul. În 10 ani nu a decontat nici măcar un leucoplast, dar statul îl obliga să-i plătească numai pe ultimii cinci ani suma de 80.000 de lei.

Avocatul Florin Kovacs din Timişoara a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi a câştigat dreptul de a nu fi executat silit pentru o datorie de 80.000 de lei pe care o avea la Casa de Asigurări, potrivit evz.ro.

Timişoreanul a spus că dacă peste câţiva ani îi va mai veni o citaţie asemănătoare celei pentru suma de 80.000 de lei, va da din nou în judecată Casa de Sănătate.

Avocatul speră ca exemplul lui să fie urmat de toţi românii. "Cred că reuşita mea îi învaţă pe oameni să nu se mai lase jecmăniţi de Casa de Sănătate. Oamenii pot să înţeleagă acum mai bine că e o diferenţă mare între taxele şi impozitele la stat, obligatorii, şi contribuţia la fondul de sănătate. Orice român are dreptul să negocieze cu Casa de Sănătate un contract, şi trebuie să o facă, pentru că altfel, e un câştig unilateral: omul plăteşte şi nu beneficiază de mai nimic pentru banii daţi", a declarat avocatul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro