Joi, 18 aprilie 2024 - 6:32:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Costul unui transplant pulmonar este secret


31 martie 2017

Costul unui transplant pulmonar la spitalul Sfânta Maria e ţinut la secret, deşi informaţia ar trebui să fie făcută publică. Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională de Transplant refuză să spună cât va deconta statul pentru o astfel de intervenţie. Potrivit unor surse, ar fi vorba de aceeaşi sumă cerută anul trecut: în jur de 85 de mii de euro, informaţie confirmată joi seară şi de conducerea spitalului Sfânta Maria.

In trecut, pentru fiecare pacient operat la AKH, statul punea în contul clinicii 120.000 de euro. Banii erau folosiţi fie în totalitate, fie parţial, în funcţie de complicaţii.

Surse din TVR susţin că spitalul Sfânta Maria trebuie să prezinte documente justificative pentru costul de 390.000 de lei. De altfel, acestea au lipsit şi anul trecut de la dosar: “Suma solicitată de spitalul Sfânta Maria Ministerului Sănătăţii iniţial era de 460.000 de RON, deci ceva peste 100.000 de euro. Atunci când am întrebat de unde a venit această suma (…) a venit o nouă sumă, şi anume una de 390.000 de RON (…) Dacă costurile sunt mai mari ca cele de la Viena, atunci sigur ne putem întreba dar de ce a trebuit să investim 10 milioane, bani pe care probabil îi recuperăm în următorii 100 de ani”, spune fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătăţii a alocat deocamdată bani pentru 3 transplanturi pulmonare care ar urma să se facă la spitalul Sfânta Maria în acest an.

Sursa: TVR


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro