Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:48:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cinci paşi către o piele sănătoasă


25 ianuarie 2020

Ai o agenda mult prea aglomerata si nu reusesti sa acorzi suficient timp ingrijirii tenului? Site-ul fiiinforma.ro ne prezinta 5 lucruzi de baza pe care le putem pune in aplicare pentru a ne bucura de un ten stralucitor cat mai mult timp!

1. Protejeaza-ti pielea impotriva razelor ultraviolete

Prea putine femei acorda suficienta atentie protectiei solare. Expunerea indelungata la soare poate cauza aparitia prematura a ridurilor, probleme de pigmentare si chiar cancer de piele.

  • Foloseste o crema cu protectie solara - alege un produs cu un factor de protectie solara (SPF) de minim 30.
  • Evita sa te expui la soare intre orele 10:00 - 16:00, atunci cand razele soarelui sunt mai puternice.
  • Alege-ti inteligent vestimentatia - camasile cu maneca lunga, palaria sau pantalonii lungi nu ar trebui sa lipseasca din garderoba de vara. Desi nu este necesar, puteti adauga anumiti aditivi la spalarea hainelor, care ofera hainelor un strat protector imptriva razelor UV.

2. Fumatul dauneaza pielii

Fumatul se regaseste printre cei mai importanti factori care imbatranesc prematur pielea si cauzeaza aparitia ridurilor. Acesta afecteaza circulatia sangelui, rezultand intr-o nuanta palida a pielii. Mai mult decat atat, nivelurile de oxigen si nutrienti din sange care contribuie la o piele sanatoasa sunt reduse. Fibrele care ofera elasticitate pielii - colagenul si elastina - au de suferit si ele din cauza tutunului. Si nu in ultimul rand, expresia repetata a fetei atunci cand inhalam fumul de tigara poate crea riduri si cute.

3. Trateaza pielea cu delicatete

Curatarea excesiva a pielii poate avea si efecte negative. Iata cum putem sa ne asiguram ca nu exageram cu rutina zilnica de curatare:

  • Apa fierbinte si dusurile indelungate indeparteaza uleiurile naturale pe care corpul nostru le produce. Este recomandat sa folosim apa calduta in locul apei fierbinti, si sa nu petrecem mai mult decat cateva minute sub dus.
  • Evitati sapunurile puternice care pot dauna pielii. Alegeti un sapun natural, care este mult mai "bland" cu pielea.
  • Hidratati pielea - indiferent de tipul de piele (uscat, normal, gras) este important ca aceasta sa fie hidratata. Este indicat sa apelati la o crema care ofera si protectie solara.

4. Mananca sanatos

Industria tratamentelor faciale este de nivelul miliardelor de dolari, insa toate aceste produse actioneaza la suprafata. Procesul de imbatranire incepe de la nivelul celulelor, acolo unde cremele antirid nu pot ajunge. De aceea este mult mai important sa fim atenti cu ce alimentam corpul.

O dieta sanatoasa care include fructe, legume, grane si proteineiti va face munca mult mai usoara. Desi nu exista dovezi clare, unele studii arata ca suplimentele pe baza de ulei de peste pot avea un impact pozitiv asupra aspectului pielii. Hidratarea este si ea foarte importanta, de aceea este recomandat sa consumam suficienta apa.

5. Stresul

Stresul poate fi cauza multor probleme de sanatate, iar ridurile sau alte afectiuni ale pielii nu fac exceptie. Pentru a avea un ten stralucitor, este necesar sa incercam sa controlam nivelurile de stres din viata de zi cu zi. Odihna este foarte importanta, si nu ar trebui sa o neglijam. Este recomandat ca un adult sa doarma intre 7 - 9 ore pe noapte. Deprivarea de somn poate afecta sanatatea intr-un mod serios, si implicit aspectul pielii.

Din cand in cand este important sa lasam problemele la o parte si sa ne facem timp si pentru noi! Ingrijirea tenului nu inseamna neaparat creme sau alte tratamente faciale costisitoare. Uneori, lucrurile de baza sunt suficiente, daca respectam cateva reguli simple.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro