Marţi, 16 aprilie 2024 - 8:43:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Propolisul calmează durerea de dinţi


22 februarie 2012

dintiFoarte multe persoane care au probleme cu dinţii se pot alege cu nevralgii dentare în sezonul rece din cauza curentului. Iată care sunt principale afecţiuni ale dinţilor care pot cauza dureri puternice:

Parodontoza. Sensibilitatea danturii la frig poate apărea în cazul parodontozei, atunci când rădăcinile dinţilor se pot descoperi (gingia se retrage), devenind mai sensibilă la curent şi la frig.

Cariile. Sunt o altă cauză a durerii dentare. Cariile produc distrugerea smalţului şi a dentinei - straturile dure ale dintelui care acoperă şi protejează ţesuturile moi din interiorul dintelui - alcătuind pulpa dentară, care cuprinde vase şi nervi. Toate acestea determină apariţia unei dureri puternice şi sensibilitate la curent.

Nevralgii dentare. Durerea cauzată de nevralgii se instalează brusc şi intervine ca urmare a expunerii îndelungate la frig, umezeală, curent sau în urma trecerii bruşte de la cald la frig şi invers.

Fisurarea smalţului. Poate provoca dureri şi sensibilitate la temperaturi scăzute. 4 Dinţi abrazaţi (tociţi). Ducându-se smalţul (mai ales în cazul scrâşnitul dinţilor când dormi), dinţii tociţi sunt extrem de sensibili la curent şi la rece.

Remedii naturiste

  • mestecă propolis;
  • fă gargară cu ceai de sulfină, de patru ori pe zi;
  • fă gargară cu ceai de salvie;
  • fă gargară cu ceai de sunătoare;
  • fă gargară cu apă şi sare grunjoasă;
  • aplică pe dintele dureros smochină caldă (durerea trece imediat);
  • aplică hrean ras la rădăcina dintelui;
  • aplică suc de pătrunjel;
  • aplică praz;
  • aplică usturoi, bitter suedez, ceapă crudă (fiartă şi răcită).

Periajul e obligatoriu zilnic, preferabil după fiecare masă. Foloseşte o periuţă de dinţi din păr natural, pe care nu uita să o schimbi după maximum două luni.

Gingiile care sângerează uşor pot fi semnul unui deficit de vitamina C. Se recomandă creşterea consumului de fructe şi legume proaspete, asociat cu suplimente de vitamina C (1 g/zi, timp de 1-3 luni).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro