Vineri, 29 martie 2024 - 4:16:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce băuturi sunt recomandate în sezonul rece


17 februarie 2012

consum_de_apa_copiiO cană cu ceai sau cu ciocolată fierbinte nu creează doar o experienţă senzorială specială, ci ne şi readuce pe linia de plutire în zilele friguroase de iarnă. Mai ales ceaiul este o uriaşă sursă de energie şi previne depresia.

Cele mai recomandate sortimente de ceai sunt cel verde, negru, ceaiul oolong şi ceaiul alb, extrase din planta Camelia sinensis. „Aceste ceaiuri au proprietăţi antioxidante care le fac indispensabile în procesul de încetinire a îmbătrânirii şi de prevenire a bolilor degenerative şi cardiovasculare", menţionează medicul de familie cu competenţe în apifitoterapie Ruxandra Constantina de la Clinica Med-As din Capitală. Persoanele care beau trei căni de ceai verde pe zi au un risc mai mic cu 11% de a suferi de un infarct miocardic acut, potrivit specialiştilor de la Centrul Medical al Universităţii din Maryland, SUA. Toate aceste tipuri de ceai nu conţin calorii, cu excepţia situaţiilor în care li se adaugă zahăr, miere, rom sau lapte.

În schimb, ciocolata caldă îngraşă. Te poţi asigura de calitatea ingredientelor ei dacă o prepari în casă, din lapte degresat şi din cacao. Ca şi ciocolata amăruie, cacaua este o sursă de polifenoli, dar şi de grăsimi.

Vinul roşu nu se fierbe

Vinul roşu „curat" este un adevărat elixir de viaţă lungă dacă este consumat cu moderaţie (două pahare pe zi în cazul bărbaţilor, un pahar în cazul femeilor). Antioxidantul din coaja strugurilor roşii, resveratrolul, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, pentru că scade riscul de apariţie a aterosclerozei. Din păcate, substanţa se inactivează în mare parte prin încălzire, motiv pentru care multe persoane aleg un vin de calitate mai slabă atunci când decid să-l fiarbă.

De fapt, vinul „fiert" nu se fierbe, ci doar se încălzeşte la foc mic, în combinaţie cu mirodenii. Fiind vorba de alcool şi de condimente, licoarea va pune sângele în mişcare şi va ajuta, astfel, la păstrarea temperaturii corpului. Printre ingrediente, cele care merg bine cu vinul sunt scorţişoara, cuişoarele şi cardamomul. Chiar şi câţiva căţei de usturoi nezdrobiţi vor da gust amestecului de pe foc.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro