Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:03:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Încredere: românii sunt mulţumiţi de cum arată


7 septembrie 2012

romaniŞi mai mulţi se declară prieteni cu periuţa şi pastă de dinţi, precum şi cu săpunul. Statisticile oficiale arată însă că sumele cheltuite pe produse de igienă sunt foarte mici, comparativ cu alte ţări.
Doar 40 la sută dintre cei intervievaţi mai au toţi dinţii naturali la locul lor.

Un procent semnificativ dintre români - 80% - se declară mai mult decât mulţumiţi de aspectul lor fizic, potrivit unui studiu realizat de ISA Center, o companie de cercetare de piaţă din România. Cei mai încrezători în înfăţişarea lor sunt femeile, tinerii (cu vârste între 20 şi 39 ani), persoanele necăsătorite, cu un loc de muncă stabil şi cele cu venituri peste medie. Studiul ISA Center a fost realizat în primăvara anului 2011, pe un eşantion de 523 de respondenţi, reprezentativ pentru populaţia urbană. Eroarea maximă este de plus-minus 4%.

Pentru jumătate dintre români, ochii sunt punctul forte, urmaţi de proporţiile corpului şi de aspectul îngrijit al părului. În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, aceştia consideră că foarte important pentru a fi atractivi este alura sportivă.

Dacă studii recente de piaţă au arătat că sumele alocate de romani achiziţionării de produse pentru igiena sunt printre cele mai mici din Europa - doar 4% din bugetul anual al unui roman este destinat cheltuielilor pentru igiena şi sănătate, potrivit datelor INS din iunie 2012 - datele recentului studiu le contrazic. Astfel, pasta de dinţi este folosită de 96% dintre români, săpunul de 95% dintre ei, în timp ce deodorantul este utilizat de 83% dintre români. Nici parfumul sau apă de parfum nu lipsesc din ritualul de îngrijire zilnică al românilor, peste trei sferturi dintre ei susţinând că îl folosesc cu regularitate. Iar, dacă bărbaţii spun că foarte importantă pentru ei este pasta de râs, peste jumătate dintre femei - 60% - nu se lipsesc de cremă de faţă şi 54% folosesc în fiecare zi crema de mâini. Demachiantul, însă, face parte din rutina zilnică doar la 47% dintre românce. La capitolul dentiţie, romanii nu stau prea bine. Numai 40% dintre ei au toţi dinţii naturali, în timp ce implantul dentar este considerat o opţiune pentru doar 9% dintre conaţionali.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro