Miercuri, 17 aprilie 2024 - 1:43:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Morcovii pot preveni apariţia cancerului


13 ianuarie 2012

morcovNici o altă legumă nu conţine betacaroten în proporţie aşa de mare cum se găseşte în morcovi. În organismul nostru, betacarotenul este transformat în vitamina A, care ajută la îmbunătăţirea vederii, la întărirea sistemului imunitar, a oaselor şi a dinţilor.


Betacarotenul conţinut de morcovi ajută la protejarea vederii şi la îmbunătăţirea acesteia, în special pe timpul nopţii. După ce betacarotenul este transformat de ficat în vitamina A, aceasta “călătoreşte” către retină şi este transformată în rhodopsină, un pigment roşu ce ajută vederea pe timpul nopţii. De asemenea, acţiunea antioxidantă puternică a betacarotenului previne apariţia cataractei.

Hipertensiunea poate fi reglată cu ajutorul sucului de morcovi. Persoanele hipertensive au nevoie de 100 de mililitri de suc de morcovi de două ori pe zi. Terapia trebuie urmată o lună.

Pentru a combate constipaţia, pune într-un pahar suc proaspăt de morcovi, o picătură de ulei de măsline şi un pic de miere. Bea 80 de mililitri din acest amestec de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Conţinutul ridicat de caretonoide din morcovi are efect de reglare asupra valorii glicemiei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro