Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:46:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A crescut numărul infecţiilor respiratorii


23 februarie 2013

Peste o sută de mii de cazuri de infecţii respiratorii şi gripă confirmată clinic au fost înregistrate, în perioada 11-17 februarie, cu 11,3% mai multe decât cele din săptămâna precedentă şi cu 3, 6% mai mare comparativ cu numărul înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

Potrivit Centrul National de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în săptămâna 11-17 februarie, activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, cu tendinţa de extindere regională în zona de Nord-Est, respectiv Iaşi, Suceava, Neamţ, Galaţi şi în zona centrală - Sibiu, Cluj, Bistriţa, Mureş - şi cu menţinerea unor focare locale în regiunea sudică - Constanţa, Dolj - morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă, depăşind nivelul bazal calculat pentru acest sezon, dar încadrându-se încă în intervalul aşteptat.

În schimb, cazurile de gripă evoluează atât în formă medie, cât şi severă, preponderent la persoane nevaccinate, scrie Mediafax.

Astfel, la nivel naţional, în perioada 11-17 februaruie de au fost înregistrate 107.180 de cazuri de infecţii respiratorii, cu 6.842 de internări. Din totalul îmbolnăvirilor 152 sunt cazuri de gripă, numărul lor fiind cu 2,6 la sută mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (156 cazuri).

 

Tot în acest interval a fost înregistrat un deces la un bărbat cu gripă. Este vorba despre un bărbat (43 de ani) din judeţul Maramureş, nevaccinat.

De la debutul sezonului de supraveghere şi până în prezent au fost înregistrate în total trei decese, unul în Bistriţa Năsăud, Cluj şi Maramureş, toate cu virus gripal A/H1. Din cele 152 de cazuri de gripă, 111 au fost cu virusuri gripale tip A, din care: 103 subtip H1 şi opt subtip H3 şi 41 virusuri gripale tip B.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro