Vineri, 29 martie 2024 - 10:18:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Geamantane Samsonite cu risc de cancer, retrase de pe piaţă


20 iunie 2012

samsoniteRenumitul producător a retras astăzi de pe piaţă o colecţie de geamantane după ce s-a descoperit că în mânerele acestora există o concentraţie prea mare a unor chimicale ce cresc riscul de cancer.

Colecţia se numeşte „Tokio Chic", iar substanţele cu potenţial cancerigen identificate sunt hidrocarburile aromatice policiclice (PAH). Potrivit specialiştilor Institutului Naţional Oncologic din SUA, inhalarea sau ingerarea lor poate să favorizeze mai multe tipuri de cancer, printre care se numără cel de stomac, colorectal, de sân, pancreatic şi de vezică urinară. În experimente de laborator, s-a demonstrat că aceste substanţe pot cauza şi defecte congenitale.

Concentraţia de hidrocarburi aromatice policiclice era în mânerele geamantanelor peste limita recomandată de organismele internaţionale. Constatarea a fost făcută de specialiştii Hong Kong Consumer Council, asociaţia consumatorilor din Hong Kong.

Producătorul Samsonite a declarat că a solicitat efectuarea unei testări independente, iar rezultatul acesteia a fost că bagajele nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, concentraţia de PAH identificată fiind mult mai mică decât cea anunţată de asociaţia consumatorilor din Hong Kong. Totuşi, producătorul a decis retragerea geamantanelor de pe piaţă. „Deşi avem convingerea fermă că Tokyo Chic este o colecţie foarte sigură, am retras geamantanele de oriunde sunt comercializate pentru a înlocui mânere laterale cu unele de generaţie nouă", a declarat Ramesh Tainwala, un oficial al companiei. Acesta a mai spus că pierderile se ridică la aproape 500.000 de dolari


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro