Vineri, 29 martie 2024 - 3:05:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Făina albă şi zahărul rafinat, adevărate pericole pentru ficat


19 aprilie 2012

faina-alba-si-integralaFăina albă, zahărul şi sarea în cantităţi mari şi mai ales E-urile sunt doar câteva dintre alimenetele rafinate, intens procesate care îţi pot afecta sistemul digestiv.

Produsele rafinate de tipul grâului sau trestiei de zahăr, deşi provin din surse naturale, pentru că sunt supuse unor procese tehnologice devin lipsite de valoare nutriţională. Prin aceste procese, sunt extrase din sursa naturală doar anumite părţi (făina, zahărul), care, singure, nu doar că nu aduc nici un beneficiu organismului, dar îl mai şi suprasolicită şi îl îmbolnăvesc.

Zahărul. Alimentele grase aduc doar 20% din totalul colesterolului din organism. Restul de 80% este produs de ficat conform necesităţilor organismului. Atunci când  ficatul oboseşte sau este suprasolicitat prin consumul unor alimente rafinate, cum sunt cele bogate în zahăr, el produce colesterol în exces. O dietă bogată în zahăr rafinat creste nivelul colesterolului total şi „rău” (LDL) şi al trigliceridelor şi scade nivelul colesterolului „bun” (HDL). Pentru că procesul de rafinare elimina toţi nutrienţii naturali din zahăr, atunci când acesta pătrunde în organism prin alimentatie, organismul trebuie să apeleze la propriile resurse de nutrienţi pentru a-l metaboliza. Deficitul nutritiv pe care îl produce consumul de zahăr determină dereglări atât la nivel hepatic, cât şi la nivelul întregului organism. Pentru a reduce nivelul colesterolului din trebuie să excluzi zahărul rafinat din dieta şi să apelezi la o cură de detoxifiere hepatică.

Făina albă. Prin procesare, cerealelor integrale, li se îndepărtează învelişul şi li se macină miezul, care nu mai conţine fibre, vitaminşsi compuşi fitochimici cu efecte benefice pentru organism. Astfel ia naştere făina albă. Lipsa fibrelor dintr-o dietă bogată în pâine albă sau paste făinoase duce la constipaţie. În acest caz, toxinele filtrate deja de ficat şi ajunse în colon nu sunt eliminate. Iar dacă stau prea mult timp aici, ele trec prin peretele intestinal şi ajung în sânge, iar de aici, înapoi în ficat.

Un alt dezavantaj al făinii albe este acela că toate pesticidele şi substanţele toxice în care a crescut grâul ajung în organism. Aici, pentru a fi neutralizate, toate substantele nocive trec prin ficat, care, din păcate, nu rămâne neafectat


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro