Vineri, 29 martie 2024 - 1:47:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Carnea de capră este cea mai sănătoasă "legumă"


30 august 2013

Dacă faceţi parte din categoria celor care consideraţi că cea mai bună legumă este carnea, nutriţioniştii vă spun care sunt cele mai indicate alegeri, dar şi în ce cantitate trebuie să le consumaţi.

Ceea ce ne îndeamnă specialiştii este să alegem carnea slabă. Astfel reducem grăsimile saturate pe care le aducem în organism. Medicii consideră că mai puţin indicată este însă carnea de mamifere din cauza conţinutului mare de grăsimi saturate şi a faptului că se digeră mai greu. Dintre acestea, carnea de capră ar putea fi cea mai bună variantă.

Puiul se poate consuma de 3-4 ori pe săptămână, în jur de 150-250 g/zi. Este o carne slabă, gustoasă şi hrănitoare. Se digeră uşor şi este acceptată de aproape toată lumea. Trebuie să fim atenţi la provenienţa acestei cărni. Este de preferat să provină de la puii crescuţi în libertate, hrăniţi natural şi nu de la puii de crescătorie care au fost hrăniţi cu preparate aditivate şi care au primit hormoni de creştere şi/sau antibiotice.

Carnea de curcan are avantajul că este slabă şi bogată în proteine. În plus, riscul ca animalul să fi primit hormoni de creştere este mai redus, deoarece carnea de curcan devine aţoasă atunci când se folosesc astfel de hormoni. Poate fi consumată de 3-4 ori pe săptămână, în cantităţi de 150-250 g/zi. Este o sursă bună de minerale şi vitamine, în special B-uri.

Carnea de vită este densă, hrănitoare şi bogată în fier. Dacă se alege o parte a animalului fără prea multă grăsime, poate fi o opţiune bună pentru două mese pe săptămână, în cantitate de aproximativ 200 g/zi. Este importantă sursa, astfel încât animalele să nu fi primit hormoni de creştere.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro