Joi, 18 aprilie 2024 - 5:43:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Medicamentele ieftine, pe cale de dispariţie


17 mai 2012

medicamenteProducătorii de medicamente mai au termen până pe 25 mai să-şi plătească datoriile către stat aferente taxei clawback (adică diferenţa dintre banii alocaţi de buget pentru medicamente compensate şi consumul real) pe primul semestru al acestui an. Ei nu sunt de acord cu modul de calcul şi cer Guvernului să suspende legea cu privire la această taxă.

Noua formulă de calcul a taxei clawback i-a revoltat pe producătorii de medicamente, care susţin că sumele pe care ar trebui să le plătească sunt cu mult mai mari faţă de estimările lor.

„Cuantumul taxei clawback aferente trimiestrului 1 al anului 2012 este la un nivel aproape dublu faxă de valoarea taxei comunicate pentru trimestrul 4 al anului 2011 (care a reprezentat între 17 şi 20% din cifra de afaceri a fiecărui producător)", a explicat Dragoş Damian, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Producătorii susţin la unison că efectele acestei taxe vor fi drastice. Producătorii de medicamente nu vor scoaterea taxei, ci folosirea unei alte formule de calcul şi cer suspendarea imediată a Ordonanţei de Urgenţă referitoare la taxa clawback. „Această suspendare nu este o ameninţare sau un şantaj la adresa autorităţilor", a ţinut să precizeze Dragoş Damian.

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări (CNAS) nu sunt la fel de fermi şi nu cred că această taxă va duce la dispariţia medicamentelor ieftine.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro