Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 8:02:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum reduceti riscurile interventiilor chirurgicale ginecologice?


11 mai 2018

Stiati ca exista o procedura mult mai simpla atunci cand sunteti supusa unei interventii chirurgicale pentru o afectiune ginecologica?

Spre deosebire de interventiile chirurgicale clasice care se efectueaza prin incizii mari si presupun recuperari dureroase si de lunga durata, in cazul afectiunilor ginecologice si nu numai se poate interveni chirurgical printr-o procedura minim invaziva numita laparoscopie ginecologica. Interventiile pentru afectiuni precum sarcina extrauterina, chisturile ovariene, fibroamele uterine, tulburarile de statica pelvica, oncologie pot fi acum realizate mult mai simplu, evitandu-se riscurile unei incizii clasice, deschise.

  Cum puteti opta pentru o interventie chirurgicala laparoscopica? Pentru afectiunile ginecologice, Spitalul Lotus Ploiesti efectueaza toata gama de interventii chirurgicale din sfera ginecologiei: sarcina extrauterina, chisturile ovariene, fibroamele uterine, tulburarile de statica pelvica, oncologie dispunand de echipamente moderne si o echipa de medici ginecologi specialisti cu experienta in astfel de interventii, realizate de medici specializati in chirurgia laparoscopica: dr. Iurii Munteanu, dr. Ivan Leonard, dr. Ciorascu Mihai si dr. Lam Shalom.

Laparoscopia a cunoscut in ultimii ani o evolutie remarcabila, atat in domeniul chirurgiei generale cat si in chirurgia ginecologica. Acest tip de chirurgie prezinta avantaje incontestabile in comparatie cu chirurgia conventionala: cicatrici abdominale estetice, durere postoperatorie redusa, recuperare postoperatorie rapida, durata redusa de spitalizare, medicatie minima, risc redus de aderente postoperatorii, posibilitatea efectuarii unor tehnici chirurgicale minim invazive conservatoare, cu pastrarea functiei menstruale si reproductive a femeii.

Avantajele interventiilor laparoscopice stau in caracterul minim invaziv a acestor interventii care duce la scaderea durerii post operatorii si a reducerii semnificative a perioadei de spitalizare. Trebuie sa stiti ca, in cazul unei astfel de interventii se efectueaza o incizie mica (de obicei 0.5-1.5 cm), astfel incat  organismul dumneavoastra sa aiba cat mai putin de suferit.

Datorita acestei tehnici, mobilizarea postoperatorie se face mult mai rapid, iar numarul eventualelor coplicatii scad considerabil. Un aspect de luat in seama este si rezultatul estetic mult mai bun, decat in cazul unei incizii clasice.

Echipa de medici a Spitalului Lotus Ploiesti recomanda efectuarea  interventiilor chirurgicale laparoscopice in cazul afectiunilor ginecologice si va sta la dispozitie cu detalii privind aceasta tehnica chirurgicala moderna. Pentru detalii despre efectuarea interventiilor chirurgicale laparoscopice in cadrul Spitalului Lotus, puteti lua legatura cu noi pentru informatii si programari la numarul de telefon: 0244.510.808. Ne puteti contacta si prin e-mail, la adresa [email protected].


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro