Un recent studiu realizat de un grup de oameni de ştiinţă relevă faptul că popcornul este un aliment benefic corpului, întrecând în calităţi chiar fructe şi legumele.
Produsul conţine antioxidanţi, care sunt indicaţi pentr sănătate, deoarece luptă împotriva radicalilor liberi din organism.
Cercetătorii Universităţii Scranton, Pennsylvania au descoperit că popcornul are o concentraţie mare de antioxidanţi pentru că are doar patru procente de apă, în timp ce fructele şi legumele conţin 90 la sută apă.
Diversele teste la care au apelat oamenii de ştiinţă au demonstrat că o gustare de popcorn are 300 mg de antioxidanţi, aproape dublu decât cea din fructe, 160 mg de antioxidanţi. În ciuda acestei concluzii, cercetătorii nu ne recomandă să înlocuim total consumul fructelor şi legumelor proaspete cu popcornul, din cauză că acesta din urmă nu conţine vitamine vitale şi nutrienţi.