Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 11:57:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gripa aduce stare de alertă epidemiologică în România


3 februarie 2024
ȘTIRI ACTUALE

În România a fost declarată alertă epidemiologică din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri şi decese cauzate de gripă. Această situaţie impune implementarea unor măsuri riguroase la nivelul instituţiilor de învăţământ şi al unităţilor medicale, conform deciziilor Ministerului Sănătăţii.

Spre exemplu, în unităţile medicale se impune reducerea sau chiar suspendarea vizitelor pentru a limita expunerea la risc.

Pentru pacienţii cu gripă sau infecţii respiratorii acute, se impune organizarea de saloane separate, evitând astfel răspândirea virusului.

De asemenea, este esenţială asigurarea unor stocuri suficiente de antivirale şi alte tratamente specifice gripei, iar personalul medical trebuie să respecte cu stricteţe măsurile de protecţie pentru a minimiza riscul de contaminare.

În unitătile de învăţâmant se impune efectuare unui triaj epidemiologic. Înainte de începerea cursurilor, se efectuează triaj epidemiologic, iar părinţii sunt îndemnaţi să efectueze triajul acasă. Copiii cu simptome specifice nu ar trebui să participe la cursuri.

În timpul orelor şi în spaţiile comune, se impune respectarea măsurilor de igienă şi distanţare socială.

Ministerul Sănătăţii anunţă că va monitoriza aplicarea riguroasă a acestor măsuri, programând pentru mâine şedinţe cu directorii DSP-urilor pentru a se asigura că şi spitalele respectă aceleaşi standarde de protecţie.

Perspectivele sunt optimiste cu privire la scăderea numărului de cazuri în următoarele săptămâni, conform specialiştilor, dar este vitală respectarea măsurilor de precauţie pentru limitarea răspândirii virusului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro