Miercuri, 24 aprilie 2024 - 10:00:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tamiflu: un medicament-vedetă foarte contestat


12 aprilie 2014

În ianuarie 2010, în plină pandemie de gripă, curtea Institutului Matei Balaş era aglomerată de oameni care aşteptau să se vaccineze, panicaţi după decesul actorului Toni Tecuceanu, din cauza virusului A H1N1. Autorităţile cumpăraseră de urgenţă şi cantităţi mari de medicamente, printre care şi Tamiflu.

Ministerul Sănătăţii a plătit atunci mai mult de două milioane şi jumătate de euro pentru 975.000 de cutii cu Tamiflu. Acum, mai mulţi cercetători britanici spun că nu există dovezi că medicamentul reduce complicaţiile şi răspândirea gripei. Mai mult, pastilele ar avea efecte adverse grave. Compania producătoare îşi apără medicamentul şi spune că studiile realizate de britanici sunt eronate.

„Agenţiile de control al medicamentelor din întreaga lume au analizat informaţiile despre Tamiflu şi sunt pe deplin convinse că Tamiflu este un medicament important în tratarea şi prevenirea gripei”, a declarat Daniel Thurley, director la compania Roche.

În România a fost raportat un singur caz de reacţie adversă gravă. În 2009, un pacient a prezentat greaţă puternică şi a fost tratat.

În întreaga lume, Tamiflu a devenit medicamentul-vedetă contra gripei, odată cu apariţia gripei aviare, în 2005, când s-au vândut pilule de peste două miliarde de euro. Vânzările au crescut din nou odată cu apariţia pandemiei de gripă porcină.

Detalii pe www.telegraph.co.uk


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro