Marţi, 9 martie 2021 - 12:41:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Exerciţiile fizice pot calma pofta de ţigară


1 septembrie 2012

Persoanele fumătoare care doresc să reducă numărul de ţigări sau să renunţe total la acest obicei pot face sport, exerciţiile fizice ajutând temporar la calmarea poftei de fumat.

O echipă de cercetători britanici a analizat rezjoggingultatele a 19 studii clinice anterioare şi a descoperit că exerciţiile fizice sunt foarte folositoare celor care doresc să-şi calmeze pofta de nicotină.

Totuşi, noul studiu, publicat în Addiction, nu a stabilit dacă acest lucru este echivalent cu o şansă mai mare de a renunţa la fumat.

"În mod sigur, sportul are beneficii temporare şi din acest punct de vedere este foarte recomandat", a spus Adrian Taylor, profesor de sport şi de psihologie la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, coordonator al acestui studiu.

Pentru studiile clinice, voluntarii au fost rugaţi să facă mişcare - plimbări uşoare pe jos sau pe bicicletă - sau activităţi "pasive" - privit la televizor, de exemplu.

La nivel general, voluntarii au simţit mai puţin nevoia de a fuma după ce au făcut mişcare, decât în mod obişnuit. Nu se cunoaşte însă mecanismul din spatele acestei asocieri.

Este posibil ca sportul să ajute la distragerea atenţiei şi la creşterea nivelului stării de bine, astfel încât oamenii să nu simtă atât de mult nevoia să fumeze, spune Taylor.

Niciunul dintre participanţii la studiu nu era inclus într-un program care să-i ajute să renunţe la fumat şi nici nu foloseau înlocuitori cu nicotină. Întrucât înlocuitorii cu nicotină calmează pofta de fumat, este posibil ca sportul să nu aibă un atât de mare efect la persoanele care le folosesc.a


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(40 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 7 martie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro