Vineri, 29 martie 2024 - 10:40:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum să adormi copilul repede seara?


14 ianuarie 2012

somnAproape că nu există părinte care să nu fi alergat seara târziu după puştiul energizat pentru a-l convinge că ora de culcare a fost încălcată de mult. Ca prin minune, micuţii sunt vioi când îşi văd seara părinţii după o zi de muncă, iar lupta care în final ar trebui să se încheie cu un somn liniştit este lungă şi epuizantă pentru toată lumea.


Mult mai greu de stabilit un program de culcare este în prima lună de după vacanţă, perioadă în care cel mic a încălcat regulat orarul de dormit. Există însă soluţii...

- Regula cinei în familie. Un copil cu stomacul plin va dormi mult mai bine decât unul căruia îi este foame în momentul în care se pregăteşte de culcare. Ai grijă să stabileşti o ora propice pentru cina în familie şi să-i pregăteşti micuţului felurile de mâncare perfecte pentru un şcolar care are nevoie de energie.

- Regula programului la televizor. Dacă acest aparat electrocasnic se bucură de o popularitate semnificativă la tine în casă, setează o oră de somn la care televizorul să se închidă şi să-i permita celui mic sa se culce. Alege o ora potrivită şi comunică-i regula puştiului pentru a evita eventuale “miorlăieli”.

- Regula cititului. O poveste bună îl poate motiva pe copil să se pregătească mai rapid şi mai eficient de ora de culcare. Alegeţi împreună un capitol din cartea lui preferată şi permite-i să citească până când vezi că i se face somn.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro